Fruityline sponsort 1.107.000 doppen!

Alle 1.107.000 doppen van Fruityline bij elkaar

Rijen, 25 september 2020

Nadat er op 8 mei 2020 een lading van 349.400 plastic doppen werden afgeleverd werd ik in de week van 14 september wederom gebeld door Fruityline. Ze hadden “weer wat dopjes” staan, werd mij verteld.

452 dozen, 1.107.000 plastic doppen

Ik kreeg van een medewerker van Fruityline een overzicht doorgestuurd met het aantal dozen met doppen. Ik ging er vanuit dat ik dit keer 498.000 doppen kreeg, maar ik las het verkeerd; het waren er dus 1.107.000. Deze doppen werden in de ochtend van vrijdag 25 september geleverd bij het plasticrecyclingbedrijf.

De doppen zullen binnen nu en een aantal weken worden gerecycled. Wanneer dit is gebeurd zal ik van de eigenaar van het recyclingbedrijf een overzicht krijgen van het aantal kilo doppen. Ik krijg ongeveer 30 cent per kilo, wat de eigenaar direct over zal maken via https://www.actievoorkika.nl/kikadoppen. Zoals te zien is op deze website staat er al een bedrag van € 3.063,50 op. Daar moet in ieder geval de € 1.782,96 van de jaarmarkt in 2019 nog bijgeteld worden, wat dus neerkomt op een bedrag van € 4.846,46.

Samenwerking Sodastream

Fruityline is echter niet het enige bedrijf waarmee ik een samenwerking ben aangegaan. Zoals in een ander artikel te lezen is stond ik vorig jaar op de jaarmarkt in Rijen, zodat ik nóg meer geld op kon halen voor het onderzoek naar kinderkanker. Voor het opzetten van verschillende loterijen en de verkoop van leuke producten had ik natuurlijk wel sponsoren nodig. Zo’n vijf weken voor de jaarmarkt ben ik, samen met mijn ouders en de familie van Stokkom, op zoek gegaan naar zo veel mogelijk sponsoren. Iedereen die mij een beetje kent weet dat als ik iets leuk vind ik er ook volledig voor wil gaan. Ik ging dus niet alleen langs bij lokale ondernemingen, maar zocht ook contact met bedrijf als Oostappengroep Vakantieparken, Kinepolis, Pathé en dus ook Sodastream. Een medewerker van Sodastream kwam na een goed gesprek langs met ontzettend veel Sodastream producten om te verloten en verkopen op de jaarmarkt. Ik denk dat als ik alle producten die ik heb mogen ontvangen bij elkaar op zou tellen op een winkelwaarde van zo’n €1.000,- uit zou komen.

Na de jaarmarkt heb ik contact gehouden met de medewerker van Sodastream, omdat hij mij vertelde dat ze daar misschien ook wel doppen konden gaan sparen. In een Sodastream apparaat zit namelijk een koolzuurgasfles, waar dus ook een plastic dopje op zit. Deze flessen kan men als ze leeg zijn inleveren, om zo korting te krijgen op een nieuwe fles. Als men deze met dopje inleverde, dan werden deze doppen een aantal maanden lang voor mijn actie apart gehouden.

Helaas werden er veel transportkosten gerekend, dus bleef er voor de doppen van Sodastream maar ongeveer 10 cent per kilo over. Er is in een aantal maanden tijd wel ruim 1400kg verzameld daar, dus het was toch dik €140,- wat overbleef.

Wederom op de voorpagina van de krant!

Nadat ik de enorme donatie van Fruityline in ontvangst had genomen werden er natuurlijk foto’s gemaakt voor op mijn Instagrampagina (@kikadoppen). Naar aanleiding van deze foto kreeg ik een e-mail van een journaliste van de krant met de vraag of ik het een goed idee zou vinden om weer een stukje te plaatsen in het weekblad. Na wat mailcontact heb ik uiteindelijk op woensdag 30 september 2020 het interview gehad en kwam op woensdag 7 oktober 2020 de krant in de bus. Wederom op de voorpagina!

Een foto van de krant van 7 oktober 2020, met mij bij de doppen van Fruityline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: